Meglertopper forlater Swedbank

Det er bekreftet at flere svært anerkjente finansprofiler forlater Swedbank til fordel for Sparebank 1 Markets.

Totalt skal det være snakk om mellom 15 og 20 personer fra analyse og corporateavdelingen i Swedbank som skal begynne hos konkurrenten Sparebank 1 Markets, ifølge Dagens Næringsliv. Det skal blant annet dreie seg om analysesjef for kreditt Pål Ringholm, sjefstrateg Peter Hermanrud og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, alle tre personer som flere ganger har toppet kåringene til Kapital i sine respektive klasser.Corporate-sjef Ove Gusevik skal også være en av de som rømmer til konkurrenten.Sparebank 1 Markets skriver følgende i en pressemelding: «Blant de som nå blir ansatt i Sparebank 1 Markets, er ledende analytikere som Peter Hermanrud, Harald Magnus Andreassen og Pål Ringholm samt Ove Gusevik som er vel kjent i det norske og nordiske corporatemiljøet. Alle nyansatte medarbeidere har solid erfaring innen corporate, analyse, salg og verdipapir»- SpareBank 1 Markets har vært gjennom en omfattende og vellykket snuoperasjon, og har etablert en robust og lønnsom plattform. Gjennom nyansettelsene styrker vi vår posisjon i kapitalmarkedet vesentlig. Vi øker kompetansen og høyner gjennomføringsevnen, sier administrerende direktør Stein Husby i SpareBank 1 Markets i meldingen. Peter Hermanrud har vunnet Strategi-klassen til Kapital soleklart de siste årene, mens Harald Magnus Andreassen har vært på topp i Makro-klassen.Pål Ringholm har i flere år blitt kåret til den beste kredittanalytikeren, og de siste tre årene har han vunnet med et hav til nestemann på listen.Samtidig som meglerhuset ansetter flere nye, kommer det frem at Shakeb Syed slutter i Sparebanken 1 Markets, og begynner som porteføljeforvalter i DNB Asset Management den 27. februar, ifølge TDN Finans. Bedring for meglerhusetSparebank 1 Markets har slitt med underskudd i flere år, men det siste året har utviklingen gått riktig vei.Når det gjelder aksjeomsetningen på Oslo Børs økte meglerhuset handelsvolumet med over 50 prosent fra desember 2015 til desember 2016, ifølge en artikkel i Kapital datert 9.februar.Det betyr at de passerte Arctic Securities og nettopp Swedbank i markedsandel.Lederen for verdipapirer Henrik With avkreftet at det skyldtes økt egenhandel. – Nei, økningen skyldes utelukkende kundevolumer som igjen drives av stadig økende tilførsel av nye kunder, men også økt handel fra kunder vi har hatt over tid, understreket han overfor Kapital.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også