Kongsberg Gruppen Foto: Kongsberg Gruppen

Missilsamarbeid for 10 milliarder

Norsk-tysk missilsamarbeid kan gi betydelige kontrakter for Kongsberg Gruppen

Norske og tyske myndigheter initierer omfattende industrisamarbeid om ubåt- og missilleveranser som vil kunne medføre betydelige kontrakter for Kongsberg Gruppen, opplyser selskapet i en børsmelding mandag. Kongsberg Gruppen vil sammen med et nettverk av om lag 100 små og store norske leverandører over hele landet ha store og sentrale leveranser til de nye ubåtene, blant annet vil ubåtenes kampsystem bli levert av norsk industri.Norske myndigheter annonserte under en pressekonferanse i ettermiddag at det strategiske samarbeidet om ubåtanskaffelse også utvides til å omfatte Kongsberg Gruppens sjømålsmissil «Naval Strike Missile» (NSM).– Samarbeidet med Tyskland gir oss også industrisamarbeid på en rekke andre områder. Ett eksempel er kampledelsessystem for ubåter, der Kongsberg er verdensledende. Også her ligger det kontrakter for norsk industri i milliardklassen i årene fremover, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB. Nyhetsbyrået melder at verdien av fremtidige salg vil komme opp i over 10 milliarder kroner. Samarbeidet innebærer videreutvikling av missilet, samt at den tyske marinen har til hensikt å anskaffe et betydelig antall NSM til sine fartøy. Dette åpner også for et tett samarbeid for felles vedlikehold og logistikk mellom den tyske og den norske marinen.NSM er verdens eneste femtegenerasjons langtrekkende presisjonsmissil basert på passiv sensorteknologi og lav radarsignatur. NSM er i dag i bruk i den norske og den polske marinen, og ble nylig valgt av Malaysia. ¨


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også