Nå flokker investorer seg rundt disse selskapene

Investorer satser flere hundre millioner kroner på romfart.

Edle metaller og enorme energikilder. Investorer flokker seg rundt private romfartsselskaper med kurs for månen og dens antatte rikdommer, skriver Dagens Næringsliv.USA har ifølge avisen for første gang gitt et privateid romfartsselskap grønt lys for å reise bortenfor jordens bane og lande på månen. Allerede i løpet av året har Moon Express planer om å lande en liten romfarkost på månen, og selskapet har til nå hentet inn totalt 45 millioner dollar, tilsvarende drøye 370 millioner kroner, fra private investorer for å finansiere måneferdene.Amerikanske investorer tror nå på muligheten for storstilt gruvedrift på månen, blant annet hva gjelder potensialet for funn av gull, platina og andre edle metaller. Ikke minst anses en mulig jakt etter Helium-3 på månen som svært interessant.- Nylige oppdagelser av vann på månen endrer de økonomiske spillereglene for menneskehetens fremtid. Vann er oljen i solsystemet og månen er blitt en bensinstasjon i himmelen, sier en av gründerne i Moon Express, Bob Richards, i en pressemelding, ifølge avisen.Adm. direktør i Norsk Romsenter, Bo Andersen, trekker frem at finansiering fra private selskaper forutsetter en form for inntjening innenfor rimelig tid. Han kan ikke se at det vil kunne være noe kommersiell inntjening på måneferder innenfor en tidshorisont på minst tredve år.- Da må det være et ytterst rikt selskap som minst må investere mange hundre milliarder og forvente avkastning tidligst etter 2050. Merk at jeg ikke anga noen valuta, sier han til DN.