Norske oljeserviceselskaper inn i India?

Både Aker Solutions og Subsea 7 kaster seg inn i konkurransen om et indisk anbud.

Aker Solutions Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aker Solutions og Subsea 7 kaster seg inn i konkurransen om et anbud utenfor kysten av India. Det skriver bransjenettstedet Upstream fredag, ifølge TDN Finans.Aker Soultions har gått sammen med Saipem og Subsea 7 har gått sammen med Onesubsea, og begge konsortiene planlegger ifølge nettstedet å levere søknad for forhåndskvalifisering til anbudsrunden for dypvannsprosjektet KG-DWN-98/2.Anbudet inkluderer både SURF og subsea-produksjonssystemer på prosjektet som er i regi av det indiske statsoljeselskapet ONGC.Investeringsrammen på prosjektet er estimert til over fem milliarder dollar.Konsortiene som Aker Solutions og Subsea 7 er en del av får imidlertid hard konkurranse.McDermott har gått sammen i et partnerskap med Larsen & Toubro og GE Oil & Gas, mens Sapurakencana og Dril-Quip har slått seg sammen.Den siste utfordreren er TechnipFMC.Anbudsrunde for FPSODet meldes også at det er ventet at ONGC vil annonsere en anbudsrunde for en større FPSO til prosjektet – en som kan takle en produksjon på 90.000 fat olje pr dag, og 135 millioner kubikkfot gass pr dag.