Norwegian: - Norge er den store taperen i dag

Norwegian vil skrote en avtale med Russland fra 1956.

Norwegian har flyene klare for direkteruter fra Norge til Kina, men norske myndigheter har ikke reforhandlet en 60 år gammel avtale som gir SAS eneretten til å fly over Russland, skriver Dagens Næringsliv.Oslo er i dag den eneste hovedstaden i Norden uten direkteforbindelse til Beijing, da SAS har sine direkteruter fra Stockholm og København. Det vil Norwegian gjerne gjøre noe med.- Vi har flyene klare og kan starte opp direkterutene som etterlyses mellom Norge og Kina. Det som kreves, er at norske myndigheter tar tak i saken og ber om forhandlinger med Russland. Norge er nå i en situasjon der vi ikke får ta del i den store verdiskapingene som vil komme med økt turisme fra Kina til Norge. Norge er den store taperen i dag, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til avisen.Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa også hva han mente om dette da han var gjest i HegnarTV like før jul.Næringsminister Monica Mæland sier til avisen at det er bra at aktørene jobber for å få på plass direkteruter.- Dette var også et av temaene Avinor og reiselivsaktørene tok opp da vi var i Japan. Jeg forstår ønsket om flere direkteruter. Når det gjelder avtalen mellom skandinaviske landene og Russland, så er dette noe samferdselsdepartementet jobber med, sier Mæland til avisen.Ifølge DN kunne ingen i Samferdselsdepartementet kommentere saken.