Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 694,05 torsdag, etter en nedgang på 1,10 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.266 millioner kroner. i tidlig handel, etter at både og oppmuntret.Forsiktige etter FedDe fleste toneangivende Europa-børsene steg etter  i eurosonen i desember.Britiske FTSE 100 endte opp 0,5 prosent i etter dagens rentedom fra Bank of England, som .Tyske DAX falt 0,3 prosent, mens franske CAC 40 endte marginalt ned.Investorer trår forsiktig etter at Federal Reserve etter denne ukens rentemøte opprettholdt sitt svakt optimistiske syn på verden, men uten å komme med signaler på tidspunktet for neste renteøkning.Den amerikanske sentralbanken trakk frem et forbedret sentiment hos både forbruker og bedrifter, og forventer at inflasjonen stiger til målet på to prosent ved «ytterligere, gradvise justeringer» av renten.Styringsrenten ble i denne omgang holdt uendret - som ventet.Dollaren faller til sine laveste nivåer på 12 uker torsdag. EURUSD står i 1,0814, tilsvarende en dollarsvekkelse på 0,5 prosent.Kutt virker - oljen oppOljeprisene har snudd siden i morgen, og er nå litt opp.Brent april-olje stiger 0,2 prosent til 56,92 dollar fatet, opp fra rundt 55,90 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 53,93 dollar fatet.Prisreaksjonen var negativ på  i forrige uke, men denne effekten mer enn oppveies av dokumentasjon på at store oljeprodusenter i og utenfor OPEC kutter produksjonen i tråd med avtalen inngått mot slutten av fjoråret.Tall fra det russiske energidepartementet viser ifølge Reuters torsdag at Russland kuttet sin produksjon med 100.000 fat i januar.Samtidig øker spenningen mellom USA og Iran, etter at sistnevnte har gjennomført en ny missiltest. Dette kan øke sannsynligheten for fremtidige sanksjoner mot landet, og dermed ramme deres oljeproduksjon. På Oslo Børs falt Statoil 0,9 prosent til 153 kroner.Ellers i olje endte DNO ned 2,6 prosent til 8,55 kroner, mens Aker BP gikk tilbake 1,5 prosent til 153 kroner.Tunge fall etter tallResultatsesongen er i full gang, i dag med DNB som  med solid margin. Dog klarte storbanken ikke å matche tallene fra 4. kvartal i fjor. Aksjen falt 2,1 prosent til 136,90 kroner på dagens høyeste volum. påpeker overfor TDN Finans at selv om rapporten var noe blandet, så var utbyttet solid.- De positive avvikene er farget av engangseffekter, mens det som er negativt skyldes at det er press på marginer og lavere volumer. Både kapitalbyggingen og utbyttet var sterkt, sier han.Telenor , men kvittet seg med de røde tallene fra i fjor. Markedet sendte aksjen ned 2,1 prosent til 129,70 kroner på dagens nest høyeste volum.TGS  for kvartalet, og ble straffet med et kursfall på 5,6 prosent til 193,10 kroner. Selskapet avholdt også , der toppsjef Kristian Johansen uttrykte større optimisme for 2017 enn tidligere.Seismikkollega PGS gikk tilbake 3,6 prosent til 27,50 kroner.Gassrederiene hadde en dårlig dag, med Avance Gas og BW LPG ned hhv. 4,0 prosent til 26,70 kroner og 7,8 prosent til 36,88 kroner.Funcom endte ned 6,7 prosent til 41,5 kroner etter gårsdagens oppgang.Blant de mest omsatte utmerket få aksjer seg positivt. Og de som steg, steg ikke mye. Storebrand og Orkla endte opp hhv. 0,6 prosent til 51,30 kroner og 0,3 prosent til 77,70 kroner.Rigg i rødt, biotek i tetI toppen av taperlisten finner vi Oslo Axess-noterte Badger Explorer, som har  på kurs 0,50 kroner.Aksjen har den siste tiden steget kraftig, blant annet etter at en rekke bjellesauer har kjøpt seg inn i selskapet, og onsdagens oppgang ble 28 prosent.Torsdag falt aksjen 25,5 prosent til 1,43 kroner.Vi merker oss også et par kriserammede riggselskaper.Fred. Olsen Energy trakk ned 9,5 prosent til 17,10 kroner, mens Seadrill falt 16,8 prosent til 13,43 kroner. Ifølge DN  om selskapets refinansiering skulle feile.Vinnerlisten toppes av Targovax, som spratt opp 38,2 prosent til 24,60 kroner etter kunngjøringen av  med TG01 i bukspyttkjertelkreft.Oslo Axess-noterte MultiClient Geophysical er gjenstand for en budkrig, og steg 18,7 prosent til 1,59 kroner etter at Geoex Limited har toppet  ved å  aksjen.Techstep klatret 14,6 prosent til 6,05 kroner etter at , samt at selskapet har inngått en bindende avtale om kjøp av telecomselskapet Mytos.Vi tar også med at Deep Sea Supply, med John Fredriksen på eiersiden, la på seg 9,9 prosent til 1,78 kroner etter .