Oljegiganten: - Vi er ikke fornøyd med en slik avkastning

Royal Dutch Shell presenterte et kvartalsresultat langt under forventningene.

Royal Dutch Shell presenterte et kvartalsresultat langt under forventningene.

Avkastning på arbeidende kapital er 2,9 prosent. Det er ikke der det skal være, mener CEO Ben Van Beurden i Shell.- Vi skal være et verdensledende investeringscase sier Van Beurden og legger til at det betyr at de må levere avkastning.Royal Dutch Shell melder om et justert CCS-resultat på 1,8 milliarder dollar i 4. kvartal 2016, mot 1,6 milliarder dollar året før. Det var ventet et resultat på 2,8 milliarder dollar, melder TDN Finans, og viser til estimater fra Bloomberg. Olje- og gassproduksjonen endte på 3,905 millioner fat oljeekvivalenter pr dag, opp 824.000 fat pr dag. Tallet er inkludert oppkjøpet av BG.Se hele intervjuet med Shell-sjefen i videoruten øverst i saken. Trykk play dersom ikke avspillingen starter automatisk.