Oslo Børs åpner ned

Oslo Børs faller i åpningen torsdag.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 695,29, ned 0,93 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 527 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,32 prosent til 56,62 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,45 prosent til 53,64 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisene har dermed tapt noe av den betydelige oppgangen fra onsdag kveld.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans ble oppgangen forsvart, da den største veksten i amerikanske oljelagre på tre måneder ble veiet opp av produksjonskutt fra Russland, det største ikke-Opec-landet som sluttet seg til gruppen for å redusere oljeproduksjonen. Russland reduserte i januar produksjonen med 117.000 fat per dag, og er dermed foran skjemaet for å oppfylle sin avtale med Opec.- Tellingen av aktive borerigger i USA har steget konstant, og er en av de ledende indikatorene for økt oljeproduksjon. Høyere produksjon er en av de største bekymringene. Opec er nødt til å fortsette å gi markedet trygghet for at produksjonskuttene iverksettes, men vi venter at prisene vil holde seg innenfor korridoren en tid, sier økonom i Oversea-Chinese Banking i Singapore, Barnabas Gan, til Bloomberg News.De samlede oljelagrene i USA steg med 6,5 millioner fat i løpet av uken frem til 27. januar, ifølge USAs energiinformasjonskontor (EIA). Estimater Bloomberg News hadde innhentet viste at lagrene var ventet å øke med 3 millioner fat.Statoil stiger 0,06 prosent til 154,50 kroner.ResultatsesongDe første tungvekterne har torsdag morgen lagt frem sine tall for 4. kvartal. Du kan se alle som har lagt frem tall her .Storbanken DNB overgikk analytikernes forventninger på bunnlinjen med solid margin, men klarte ikke matche tallene fra 4. kvartal i fjor. Aksjen faller 2,29 prosent til 136,60 kroner.Telenor leverte derimot langt under forventningene , men kvittet seg med de røde tallene fra i fjor. Det sender aksjen ned 3,17 prosent til 128,30 kroner.Seismikk-selskapet TGS klarte heller ikke å innfri analytikernes spådommer for kvartalet, og faller hele 7,14 prosent til 189,90 kroner.Hentet 300 millionerBørsraketten Badger Explorer melder torsdag morgen at de har gjennomført en rettet emisjon på 600 millioner aksjer . Kursen var på 0,50 kroner per aksje, noe som gir et nettoproveny på 300 millioner kroner.Aksjen har den siste tiden steget kraftig, blant annet etter at en rekke bjellesauer har kjøpt seg inn i selskapet, og steg senest onsdag 28 prosent på Oslo Børs.Torsdag faller aksjen imidlertid tilbake, og er ned 15,10 prosent til 1,63 kroner.Trenger mer pengerAvocet Mining søker nå 11-14 millioner dollar , tilsvarende 90-115 millioner kroner, i ny finansiering.Årsaken er å "vesentlig forlenge livet" til Inata-gruven, noe selskapet mener vil være i både kreditorene og aksjonærenes interesse.Nyheten sender aksjen ned 11,43 prosent til 6,20 kroner.Faller igjenDet har stormet rundt John Fredriksen-dominerte Seadrill den siste uken, etter at selskapet tirsdag kom med en oppdatering rundt selskapets restrukturering. Riggselskapet har 116 milliarder kroner i gjeld, og ifølge Dagens Næringsliv kan det bli en av historiens største konkurser dersom selskapets refinansiering skulle gå dukken.Seadrill faller torsdag morgen 6,32 prosent til 15,13 kroner på Oslo Børs.Stiger markantTil tross for generelt negativ stemning på Oslo Børs torsdag, finnes det også noen lyspunkter.Techstep klatrer 14,39 prosent til 6,04 kroner etter nyheter om at kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen laster opp , samt at selskapet har inngått en bindende avtale om kjøp av telecomselskapet Mytos.Også Insr (tidligere Vardia) stiger markant. Aksjen er opp 8,03 prosent til 7,40 kroner etter en melding om at selskapet har hentet 126 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.