Oslo Børs åpner ned

Oslo Børs - Foto: Finansavisen

Oslo Børs faller i åpningen tirsdag.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 699,53, ned 0,29 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 474 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,05 prosent til 55,75 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,02 prosent til 53,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisene falt mandag ifølge Bloomberg News og TDN Finans det meste på mer enn to uker, før USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ventes å rapportere en vekst i amerikanske oljelagre på 2,5 millioner fat i løpet av uken frem til 3. februar. Det vil i såfall bli den femte ukentlige økningen på rad.Russland forsvarte mandag Iran mot anklager fra USA om at nylige iranske missiltester er et brudd på atomavtalen av 2015 mellom Iran og flere verdensmakter. Russland avviste utsagnet fra USAs president Donald Trump om at Iran er verdens «number one terrorist»-land.- Det er høyst usannsynlig at økt amerikansk oljeproduksjon vil utligne produksjonskuttene fra Opec og andre land. Det vil kunne utsette rebalanseringen av oljemarkedet, men vil ikke kunne stanse den, sier økonom i Overseas-Chinese Banking i Singapore, Barnabas Gan, til Bloomberg News.ResultatsesongResultatsesongen fortsetter tirsdag, og du kan se alle selskapene som har lagt frem tall her .Dagens desidert viktigste kvartalstall ble lagt frem av Statoil. Oljegiganten satt igjen med røde tall på bunnlinjen , og nådde ikke på langt nær opp til analytikernes forventninger. Aksjen faller 0,96 prosent til 155,00 kroner.MultiClient Geophysical kvittet seg med de røde tallene i 4. kvartal , og blir belønnet med en oppgang på 4,08 prosent til 1,53 kroner.Også Bergen Group bedret bunnlinjen, men selskapet går fortsatt i minus på driften. Aksjen er opp 18,38 prosent til 2,19 kroner.Gode nyheter Funcom melder tirsdag morgen at de nå har bikket 320.000 solgte enheter av sitt nye spill Conan Exiles.Kostnadene som er direkte knyttet til spillet skal ifølge selskapet nå dermed være dekket inn, og spillet skal være driftsmessig lønnsomt.Les også: Skyhøye forventninger til nytt Funcom-spill Aksjen fyker opp 8,93 prosent til 5,49 kroner.Fortsetter nedMandag morgen ble det kjent at Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply nå blir verdens største OSV-selskap .Farstad Shipping ASA, Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Capital AS, John Fredriksens Hemen Holding Limited, Farstad Shippings viktigste långivere, et betydelig antall obligasjonseiere og Ocean Yield-selskapet F-Shiplease AS meldte at de har inngått en restruktureringsplan for å fullfinansiere Farstad Shipping.Det ble også inngått en avtale med Solstad-familiens Soff Invest AS og Ivan II AS og Tyrholm & Farstad AS, som har avtalt å jobbe for en sammenslåing av Solstad Offshore ASA, Farstad Shipping og Deep Sea Supply Plc, hvor Solstad Offshore blir overtagende selskap.Mens Solstad Offshore startet uken med kraftig oppgang , endte Deep Sea Supply og Farstad Shipping markant ned. Fallet i Farstad fortsetter tirsdag, og aksjen er nå ned 26,47prosent til 2,50 kroner. Deep Sea Supply stiger 2,67 prosent til 1,57 kroner og Solstad Offshore er opp 2,63 prosent til 13,65 prosent.Henter pengerNext Biometrics har hentet 156 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 1.167.000 nye aksjer til en kurs på 134 kroner aksjen.Bruttoprovenyet vil ifølge meldingen bli brukt til investeringer i produksjonskapasitet, smartkort-relatert forskning og utvikling, samt generelle selskapsformål.Aksjen faller 3,94 prosent til 134,00 kroner.Ny betalingDNO har nå mottatt 35,45 millioner dollar , tilsvarende drøye 293 millioner kroner, fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG).Det totale fakturerte beløpet for november er ifølge meldingen på 29,73 millioner dollar, mens 5,72 millioner kroner gjelder tidligere leveranser.Nyheten sender aksjen opp 1,33 prosent til 8,76 kroner.Vil satse i NamibiaBW Offshore melder tirsdag at deres heleide datterselskap BW Kundu har inngått en farm-out avtale for en andel på 56 prosent i Kundu-lisensen utenfor Namibia.Den endelige investeringsbeslutningen er planlagt i 4. kvartal 2017.BW Offshore-aksjen stiger 1,27 prosent til 24,00 kroner.