Oslo Børs spretter opp før viktige tall

Investorene sender børsen opp før «månedens viktigste» nyheter fra USA.

Seadrill

Oslo Børs avslutter uken med solid og bred oppgang. Klokken 13:20 er hovedindeksen opp 1,0 prosent til 700,70.Omsetningen har kommet opp i 1,6 milliarder kroner.Viktige nyheter 14:30 Investorene er spente på dagens arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls), av mange kalt månedens viktigste nøkkeltall.- Nå som Fed er unnagjort, er denne rapporten markedets neste store bekymring. Jeg tror investorer inntar en «vent-og-se»-holdning i forkant. Så langt har vi ikke sett noen økonomiske katastrofer siden valget, og det er derfor markedene holder seg like under rekordnivåer, sier direktør Adam Sarhan i 50 Park Investments til CNBC.Konsensus peker ifølge Marketwatch mot at 197.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i januar, mens ledighetsraten er ventet til 4,7 prosent - uendret fra måneden før.Markedet bekymrer seg også for president Donald Trumps ordskifte med land som Mexico, Iran og Australia.Trump-administrasjonen har blant annet satt Iran «on notice» etter gjennomføringen av en ballistisk missiltest.- Har Iran i bakhodet Sjefanalytiker Naeem Aslam hos Think Markets i London tror Iran-meldingene kan bidra til mer volatilitet i oljeprisen.- Hvis USA gjeninnfører sanksjonene mot Iran, kan det skape flere problemer for EU-partnerne deres, sier han til CNBC.- Nye sanksjoner mot Iran er noe kortsiktige tradere har i bakhodet . Det er mer på risikoradaren enn det ellers ville ha vært, istemmer sjefanalytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney.Brent april-olje stiger 0,3 prosent til 56,77 dollar fatet, opp fra rundt 56,90 dollar fatet ved stengetid i går.WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 53,73 dollar fatet.På Oslo Børs melder Statoil om gassfunn og Johan Sverdrup-bom, og stiger 1,5 prosent til 155,30 kroner.Seadrill rett opp igjenSeadrill jobber for å restrukturere sin gigantiske gjeld. I dag spretter aksjen opp 20,7 prosent til 16,21 kroner - etter å ha falt nesten 17 prosent i går.Les også: - Tror du på Seadrill, bør du kjøpe disse aksjeneHeftig Funcom-handelFuncom har også hatt en volatil uke, og stiger 10,4 prosent på høyt volum etter gårsdagens nedgang. Så langt er det omsatt Funcom-aksjer for 176 millioner kroner, noe som sender aksjer til 2. plass på omsetningsoversikten, rett bak DNB.Det er registrert over 6.000 handler.DNB opp igjen DNB falt på tall torsdag. Analytiker Joachim Svingen i Arctic Securities stusset over fallet. Ifølge TDN Finans tror han bekymringer rundt rentenetto tynget til tross for at utbyttet var høyere enn ventet.Danske Bank Markets har høynet kursmålet på DNB med fem kroner til 145 kroner på bakgrunn av høyere enn ventet utbytteforslag for 2016, men beholder hold-anbefalingen. Tegner seg i søppelselskapRenovasjonsselskapet RenoNorden stiger 10,5 prosent til 1,58 kroner etter at flere topper tegner seg for aksjer i emisjonen.Farstad svakestDet skadeskutte supplyrederiet Farstad Shipping topper taperlisten med en nedgang på 10,6 prosent til 4,15 kroner.