Pundet og kraftig prisfall ødela for Ryanair

Lavprisflygiganten er under press.

Ryanair melder om et nettoresultat på 95 millioner euro i sitt regnskapsmessige 3. kvartal 2017, ned fra 102,7 millioner euro i samme periode året før.Resultat per aksje gikk fra 7,73 til 7,60 euro.Driftsresultatet falt fra 126,0 til 118,8 millioner euro, etter at driftsinntektene gikk fra 1.329,5 til 1.345,0 millioner euro.Bloomberg-konsensus pekte mot drøye 100 millioner euro på bunnlinjen av en omsetning på litt over 1.360 millioner euro.Markedet reagerer med å sende aksjen ned 1,4 prosent til 14,57 euro på London-børsen.Kraftig prisfallLavprisflygiganten tok i kvartalet levering av 10 nye fly, åpnet fem nye baser (Bucuresti, Hamburg, Nürnberg, Praha og Vilnius) og lanserte 95 nye ruter.I mars åpner Ryanair enda to nye baser i Frankfurt Main (nummer 84) og Napoli (nummer 85).Om topplinjeveksten ikke var høyere enn drøye prosenten, steg antallet passasjerer 16 prosent til 29 millioner.- Som vi tidligere har guidet, har prisene våre falt kraftig i venter, samtidig som vi fortsetter den sterke økningen av trafikk og kabinfaktorer i mange europeiske markeder. Denne fallende yielden ble forverret av den kraftige svekkelsen av pund i kjølvannet av Brexit, sier toppsjef Michael O'Leary i en kommentar.- Ryanair har respondert på dette svakere forretningsklimaet med å forbedre kundeprogrammet «Always Getting Better» (AGB), kutte kostnader, og å stimulere etterspørselen gjennom lavere priser, noe som har løftet kabinfaktoren til rekordhøye nivåer, legger han til.Les mer om tallene her