Eivind Yggeseth

REC-analytiker: - Imponerende med halv kapasitet

Kursstigningen i Rec Silicon er en «fair» reaksjon ifølge Swedbank.

Rec Silicon la torsdag frem et resultat etter skatt på 34,6 millioner dollar i fjerde kvartal, mot negative 111,9 millioner dollar i samme periode året før. Ebitda i fjerde kvartal var på fem millioner, mens den var ventet til null, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.Analytiker Andreas Bertheussen i Swedbank, sier at Rec Silicons fjerdekvartalstall viser at selskapet klarer å få hjulene til å gå rundt selv på halv kapasitet.- Da blir det mindre balanserisiko på kort sikt. Det er ganske imponerende å se hvor flinke de har vært til å omstille seg på både kostnader og volum for å være lønnsomme på halv kapasitet, sier Bertheussen til TDN Finans.Han mener at dette gir selskapet mulighet til å være med på det som ser ut til å bli et bra silisiummarked i årene som kommer. Swedbank-analytikeren venter ikke at selskapet nødvendigvis vil få tilgang til det kinesiske markedet.- Jeg tror markedet blir stramt nok til at de kan gjøre god business utenfor Kina, sier Bertheussen.Rec-aksjen steg over fem prosent tidligere torsdag, og Bertheussen mener at det er en «fair» reaksjon, men legger til at aksjen er volatil. Rec handles i øyeblikket opp 1,8 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også