Satser milliarder på krise og nedtur

Oppkjøpstopper har 4,2 milliarder i nytt oppkjøpsfond.

Oppkjøpstoppene Reynir Indahl og Christian Melby har akkurat skaffet seg et nytt kontor i Oslo sentrum med utsikt over rådhuset og Oslofjorden. De er bekymret, skriver DN.- Det er politisk risiko og det er utfordringer rundt miljø. Det er sosiale utfordringer og finansielle utfordringer. Vi tror det er sannsynlig at disse øker, sier Indahl.Mange føler kanskje finanskrisen fortsatt nær på kroppen. Indahl minner ifølge avisen om at det allerede er gått ni år siden den brøt ut.- Historisk har børsene gått gjennom nedtur hvert syvende år. Nå er det åtte-ni år siden sist. At vi kommer til å oppleve dette snart igjen, det tror vi, sier Indahl til DN.Nå skal fondet investere 4,2 milliarder kroner i selskaper som tjener penger uavhengig av gode tider eller nedgangstider. Duoen har akkurat startet et helt nytt oppkjøpsfond og forvaltningsselskap: Summet Equity.Sammen med tre partnere i Sverige har Indahl og Melby ifølge avisen fått 4,2 milliarder kroner (4,5 milliarder svenske kroner) til fondet. Det gjør fondet til det nest største åpningsfondet for et oppkjøpsfond i hele Norden.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også