Ser ingen oppside i Atea

DNB Markets sier hold.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

DNB Markets har rettet fokus på Atea, som legger frem sine tall for 4. kvartal onsdag i neste uke.- Vi er litt tilbakeholdne når det gjelder potensialet for videre kursoppgang fra dagens nivå. Effektene av en svekket kronekurs begynner å gjøre seg gjeldende fra 4. kvartal, og vi har før kvartalsoppdateringen salgsestimater for 2017-18 rundt tre prosent under konsensus, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.For 4. kvartal 2016 ligger DNB Markets én prosent lavere enn konsensus på omsetningen, men helt på linje når det gjelder EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer).- Samtidig ligger forventet årlig utbytte for perioden 2016-18 på 6,50 kroner per aksje, og vi mener det innebærer en attraktiv direkteavkastning på dagens kurs, heter det videre.Meglerhuset har en hold-anbefaling med kursmål 82 kroner.Atea stiger 0,9 prosent til 81 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs.