Skanska leverte historisk godt i 2016

Et løft innen eiendomsutvikling ga Skanskas virksomhet i Norge et solid 2016.

Skanskas samlede virksomhet i Norge, som består av Skanska Norge Entreprenør og Skanska Norge Eiendomsutvikling, melder om et totalt driftsresultat på 649 millioner kroner i 2016, sammenlignet med 503 millioner kroner året før, opplyses det i en melding.Omsetningen beløp seg til 13.700 millioner kroner, sammenlignet med 12.900 millioner kroner i 2015.Fordoblet resultatetSkanska Eiendomsutvikling hadde solid vekst i fjor. Selskapet omsatte for 2,5 milliarder, og driftsresultatet vokste fra 136 til 274 millioner kroner. Det gir en resultatmargin på 11,2 prosent.Totalt ble det solgt 553 boliger i løpet av året, opp fra 390 boliger i 2015.- Like gledelig som høyt boligsalg, er det at vi har evnet å investere i en eiendomsportefølje som muliggjør å realisere et høyt antall boliger årlig frem mot 2020. Dette er helt i tråd med strategien Skanska Eiendomsutvikling har om å øke porteføljen av utviklingseiendommer for bolig og næringsformål i først og fremst Oslo, Bergen og Trondheim. I 2016 har vi investert i utviklingseiendommer som samlet gir cirka 1450 boliger og 17 500 BTA næring, sier konserndirektør for Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik, i en kommentar.Stabile resultaterDen største delen av Skanskas virksomhet her i landet, entreprenørvirksomheten i Skanska Norge med datterselskap, oppnådde en omsetning på 12 milliarder kroner og et driftsresultat på 375 millioner kroner året sett under ett.Resultatmarginen endte på 3,1 prosent, noe som er tilsvarende med 2015.Les hele meldingen her.