Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene er marginalt opp fredag morgen.

Det ligger an til at oljeprisene ender lavere denne uken, sammenlignet med forrige uke, noe som er første gang på fem uker.Nedturen har kommet som en følge av at de amerikanske oljelagrene fortsetter å øke, samtidig som omfattende produksjonskutt implementeres i de 13 Opec-landene samt 11 oljeland utenfor kartellet, inkludert Russland, skriver TDN Finans.Offisielle tall fra amerikanske myndigheter viste onsdag at de amerikanske oljelagrene økte til sitt høyeste nivå siden statistikken ble innført for mer enn 30 år siden.- Opec-etterlevelse holder oljeprisene over 50 dollar fatet. Hvis det ikke hadde vært for dette, hadde prisene trolig vært på 40 dollar-tallet, sier råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.Både Brent- og WTI-prisene reagerte positivt torsdag da Reuters meldte at både Opec og de 11 andre oljelandene vurderer å forlenge, eller til og med øke omfanget av produksjonskuttene fra juni, med referanse til ikke-navngitte kilder, skriver TDN Finans. Både WTI og Brent falt imidlertid noe tilbake utover dagen.- Vi var opp på den første nyheten om at Opec kanskje vil forlenge produksjonsavtalen. Det er imidlertid så mye olje i markedet at Opecs retoriske makt er på hell, sier partner John Kilduff i energihedgefondet Again Capital til CNBC.WTI 1. posisjon, mars-kontrakten, handles fredag morgen for 53,42 dollar per fat, opp 6 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 25 cent til 53,36 dollar per fat. WTI-kontrakten lå på rundt 52,80 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.Brent 1. posisjon, april-kontrakten, handles fredag morgen for 55,76 dollar per fat, opp 11 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt ti cent til 55,65 dollar per fat. Da Oslo Børs stengte torsdag, lå Brent-kontrakten på rundt 55,30 dollar per fat.Opecs neste ordinære møte vil foregå i Wien torsdag 25. mai, Kristi Himmelfartsdag.