Sparebank 1 Markets inn i kapitalforvaltning

Det superoffensive meglerhuset som nylig ansatte en rekke finansstjerner, skal også starte med kapitalforvaltning.

Banken opplyser mandag at de kjøper Allegro Kapitalforvaltning i Trondheim og SpareBank 1 Nord-Norge Forvaltning i Tromsø av henholdsvis SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Nord-Norge.«De to selskapene fusjoneres og blir spydspiss i SpareBank 1 Markets' nysatsing på kapitalforvaltning med en samlet forvaltningskapital på nær ti milliarder kroner», heter det i en melding.- Kapitalforvaltning blir et nytt og spennende forretningsområde som vil komplettere produkttilbudet i SpareBank 1 Markets. Jeg er overbevist om at dette vil styrke miljøene både i Trondheim og Tromsø. Det er her spesialkompetansen innen kapitalforvaltning finnes, og den skal vi bygge videre på, sier administrerende direktør Stein Husby i SpareBank 1 Markets i meldingen.Det nyfusjonerte kapitalforvaltningsselskapet skal også søke konsesjon for forvaltning av fond "for å kunne styrke tilbudet av produkter og tjenester på området".Allegro Kapitalforvaltning har forøvrig konsesjon for aktiv forvaltning fra før.For en uke siden ble det kjent at banken hadde ansatt et stjernegalleri av analytikere og meglere, og Husby sa følgende i forbindelse med nyansettelsene. - SpareBank 1 Markets har vært gjennom en omfattende og vellykket snuoperasjon, og har etablert en robust og lønnsom plattform. Gjennom nyansettelsene styrker vi vår posisjon i kapitalmarkedet vesentlig. Vi øker kompetansen og høyner gjennomføringsevnen.Blant de nyansatte er stjernetrioen fra Swedbank, Pål Ringholm, Peter Hermanrud og Harald Magnus Andreassen. Les også: Meglertopper forlater Swedbank


Les også