Svakt ned i New York

Det ble en dag uten de store nyhetene og driverne på børsene i New York.

Mark Lennihan

Det var relativt stille på børsene i New York mandag. Det var ingen store makronyheter og heller ingen selskapsnyheter av betydning.Dermed ble det fortsatt fokus på Donald Trumps seneste utspill og et stort antall store selskapers svar på de nye innreisebestemmelsene. Det skapte ikke de store reaksjonene, men noen investorer ble trolig litt usikre på hva som blir det neste fra de to frontene.Dow Jones endte ned 0,09 prosent til 20.052,42 og S&P 500 falt 0,21 prosent til 2.292,56. Nasdaq endte ned 0,06 prosent til 5.663,55.For hver aksje som steg var det halvannen aksje som falt. Bare Pfizer av de ti mest omsatte aksjene endte dagen med oppgang. De fem store bankene og meglerhusene; Bank of America, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Citigroup og Wells Fargo fikk følge av Visa og ble dagens mest omsatte aksjer. Alle korrigerte ned. ExxonMobil falt med oljeprisen som endte ned. Brent falt 1,6 prosent til 55,9 dollar, mens lettoljen falt 1,3 prosent til 53,16 dollar. Gullprisen steg 1,2 prosent til 1.235,51 dollar.På Nasdaq var det bare Amazon.com og Microsoft som falt henholdsvis 0,3 og 0,06 prosent, mens Apple som vanlig var mest omsatt. Apple steg 0,9 prosent og fikk følge av Facebook med en oppgang på 0,8 prosent.