- Tradere ser på det som et negativt signal

Citi Research opprettholder en salgsanbefaling på Yara.

Ivan Kverme
Børs

Yara er blant aksjene som tynger Oslo Børs torsdag, ned 1,98 prosent til 326,20 kroner, omsatt for 110 millioner kroner.Konkurrenten CF Industries falt markert i etterhandelen i USA onsdag, etter at selskapet la frem kvartalsrapport med et betydelig svakere resultat enn ventet. CF ser et usikkert nitrogenmarked i 2017, tross en ventet prisoppgang inn i andre kvartal etter bedring i det globale markedet den seneste tiden.Citi Research skriver ifølge TDN Finans i en oppdatering torsdag at ureaprisene har falt kraftig i Nord-Amerika og Brasil denne uken. Samtidig er det tegn på at utnyttelsesraten på de kinesiske gjødselfabrikkene er på vei opp igjen, og ble rapportert til 60-62 prosent i forrige uke, mot 52-55 prosent i januar.«Prishoppet som er observert for urea kan godt vise seg å være kortlivet. Tradere ser på utnyttelsesrater over 60 prosent som et negativt signal for prisene. Vi tolker økningen i utnyttelsesgrad til å være en indikator på at Kina har insentiv til å produsere på dagens priser», skriver meglerhuset.Videre viser Citi ifølge nyhetsbyrået til at urea utgjør rundt 30 prosent av Yaras virksomhet, og at det er referansepris for selskapets nitratvirksomhet. Analytikerne opprettholder salgsanbefalingen på aksjen.

yara
aksjeanalyse
aksjetips
Nyheter
Børs