- Trøim er en liten finansakrobat

Tor Olav Trøim får kritikk av Seadrill-sjef Per Wullf.

Tor Olav Trøim. Foto: Scanpix

John Fredriksen mener Seadrill har brukt mye tid på  å rydde opp etter Tor Olav Trøim . Også Seadrill-sjef Per Wullf tar nå for første gang et oppgjør med mannen som tidligere var Fredriksens nære medarbeider og en av arkitektene bak riggselskapets vekst, skriver Dagens Næringsliv.- Den strategien som vi fulgte i Trøim-tiden, har feilet fullstendig. Det står jeg inne for. Jeg vil også si at festen er over etter dette nachspielet. Nå begynner vi å bygge balansen opp igjen, sier Wullf til avisen.Seadrill meldte tirsdag morgen at de har planer om å være ferdig med restruktureringen innen 30. april i år, og at forhandlingene har vært mer kompliserte enn ventet.- Utfordringen er å løse den vanvittige finansielle situasjonen vi har laget. Trøim er en liten finansakrobat. La oss si det som det er, påpeker Seadrill-sjefen.- Jeg er en driftsmann. Det er ikke tvil om at når jeg har sittet med styret og styreformannen, så har det vært en direkte loddrett ordre: Få kostnadene under kontroll og se til å få Seadrill opp slik at vi får en sterk balanse. Men vi er fullstendig klar over at denne ryddejobben vil ta noen år, sier Wullf til avisen.Trøim selv har ikke besvart DNs henvendelser, verken gjennom hans nye riggselskap Borr Drilling eller hans advokat Erling Lind, men skal ifølge avisen ha blitt orientert om kritikken.