Tyske ubåter kan gi milliardinntekter

Vil profittere på «kampledelse».

Fredag kunngjorde forsvarsminister Ine Eriksen Søreide at tyske ThyssenKrupp skal levere fire nye ubåter til Norge mot store gjenkjøp her i landet. Franske DCNS tapte, skriver DN.– Tyskerne var bedre på industrisamarbeid, sier statsråd Ine Eriksen Søreide til avisen.Det er «kampledelse» som ifølge statsråden er spesialiteten Norge skal profittere på. Det dreier seg om samling og koordinering av informasjon fra radar, sonar, navigasjons-, kommado og kontrollsystemer. Bedriftene i Kongsberggruppen er enerådende i Norge og en betydelig aktør på verdensbasis på dette området, med kunder som Tyskland, Italia, Nederland, Polen og Indonesia på listen. – Vi har levert kamp- og kontrollsystemer i over 40 år, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberggruppen til DN.– Vi regner med milliardkontrakter, sier Lie i Kongsberggruppen, som nå kan få gleden av å levere produkter i retur til Tyskland.