USA-optimisme hos Norwegian

Bjørn Kjos tolker dagens rally.

Barack Obamas regjering ga før jul Norwegians irske datterselskap tillatelse til å fly transatlantiske ruter.Motstanden fra amerikanske fagforeninger har vært massiv, og basert på frykt for undergraving av lønninger og arbeidsforhold.Håpet har vært at dagens president Donald Trump vil omgjøre beslutningen, men pressetalsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, signaliserte i går det motsatte.- USA har stor økonomisk interesse i selskapets virksomhet, sa Spicer, og argumenterte med nye arbeidsplasser, samt Norwegians bruk av Boeing-fly.- Gir Trump det han vil haUttalelsene bidrar til at Norwegian letter 4,2 prosent til 271,70 kroner på Oslo Børs onsdag.- Vi er en stor Boeing-kunde, så jeg tror vi gjør akkurat det Trump vil at alle skal gjøre, sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Reuters under en konferanse i Brussel.- Trump vil ha amerikanske jobber, og vi sørger for amerikanske jobber, la han til.Norwegian har så langt bestilt Boeing-fly for 18,5 milliarder dollar, og den amerikanske godkjennelsen vil åpne for nye ruter - og nye flybestillinger.- Et veldig positivt signal- Vi ser dette som et veldig positivt signal, og tolker det slik at Trump-administrasjonen har anerkjent den betydelige verdiskapningen Norwegian har bidratt med i det amerikanske markedet, sier en talskvinne for selskapet til nyhetsbyrået onsdag. - Med våre vekstambisjoner i USA tar vi sikte på å skape tusener av arbeidsplasser, og det er viktig for oss å få det budskapet frem. Dette gjør oss mer optimistiske, legger hun til.Reuters viser også til at Norwegian har søkt amerikanske myndigheter om tillatelse til transatlantiske flygninger for sitt britiske datterselskap. Denne søknaden ligger fortsatt hos USAs samferdselsdepartement.