- Vi burde øke rentene

Direktøren for Cleveland Federal Reserve er «komfortabel» med at sentralbanken hever rentene.

Loretta Mester, direktør for Cleveland Federal Reserve, sier hun vil være «komfortabel» med at sentralbanken hever rentene nå som inflasjonen stiger, skriver TDN Finans.- Jeg ville vært komfortabel med en økning i styringsrenten på dette tidspunktet, hvis økonomien fortsetter å utvikle seg i samme retning som nå, sier Mester ifølge Bloomberg News.Mester sier markedsaktører og sentralbanken nå ser på økonomien på samme måte.- Slik jeg ser det, tilsier den situasjonen økonomien er i nå at vi burde øke rentene. Men ingen i Fed, vil jeg si, tenker på en bratt økning, sier Mester, ifølge nyhetsbyrået.Amerikanske dollar styrker seg i kjølvannet av Mesters uttalelser mandag.- Markedet er overbevist om at det kommer en renteheving i juni, så fokuset rettes nå mot tegn til at sentralbankens konsensussyn er for en endring før dette, sier valutastrateg Gareth Berry i Macquarie Bank til Bloomberg News.