Wall Street ser rødt mandag

Pilene peker nedover på Wall Street mandag, mens markedet venter på Trump. 

Ifølge terminkontraktene på de viktigste amerikanske aksjeindeksene lå Wall Street an til å åpne i rødt territorium på det som er en relativt begivenhetsløs mandag når det gjelder resultater og økonomiske nøkkeltall. Etter få minutters handel er Dow Jones ned 0,17 prosent til 20036,74 poeng, S&P 500 er ned 0,21 prosent til 2292,51 poeng og Nasdaq starter dagen med et fall på 0,23 prosent til 5653,76 poeng. TrumpMed lite spennende data blir fokuset på Donald Trump som ifølge Marketwatch er pålagt å legge frem sitt preliminære budsjettforslag for kongressen på den første mandagen i februar. En analytiker påpeker at denne prosessen noen ganger blir forsinket."Et veldig ekspansivt forslag kan signalisere til investorene at den nye administrasjonen forholder seg forpliktet til sine valglovnader om høye investeringer og skattekutt, og dermed lindre usikkerheten rundt nasjonens finanspolitiske retning", skrev senior-analytiker i Iron FX, Charalambos Pissouros, i et notat gjengitt av Marketwatch.  VinnereLeketøysgiganten Hasbro stiger kraftig og er opp 15 prosent etter å ha meldt om solid kvartalsresultat, samt høyere utbytte enn ventet.Internasjonale giganter som Boeing, Goldman Sachs og Apple gjør det også bra i den tidligere handelen - alle med en oppgang på 0,4 prosent.