Aker Solutions skal ikke være i forhandlinger

Aker Solutions stiger kraftig på oppkjøpsrykter etter en artikkel i Finansavisen tirsdag, men ryktene avfeies fra flere hold. 

Ivan Kverme
Børs

I skrivende stund står aksjen i 51,65 kroner, opp 8,2 prosent, men den var oppe i 56 kroner tidligere tirsdag - det høyeste siden 2014. Oppgangen kommer i kjølvannet av en Finansavisen-artikkel der det fremgår at Halliburton skal være nær et oppkjøp av Aker Solutions.Flere analytikere TDN Finans har snakket med anser imidlertid ryktene som nettopp det - rykter. - Jeg vurderer dette som kun som et rykte, sier analysesjef Truls Olsen i Fearnley Securities til TDN Finans.Siden et intervju Dagens Næringsliv gjorde med styreleder i Aker Solutions, Øyvind Eriksen, på slutten av fjoråret, har ryktene florert.Ikke-navngitte kilder sa til Bloomberg 17.januar at Aker hadde gått inn i samtaler om et salg av Aker Solutions, og at Goldman Sachs var hyret inn som rådgiver.    «Artikkelen i Finansavisen er i grunn kun en fortsettelse av Bloomberg-saken fra januar, men inneholder litt flere detaljer», skriver DNB Markets-analytiker Eirik Mathisen i et kundenotat, ifølge nyhetsbyrået. Kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions, Bunny Nooryani, sier følgende i en kommentar:- Det oppstår med jevne mellomrom rykter og spekulasjoner om selskapet, og vi kommenterer ikke disse.  Sludder og våsDagens Næringsliv skriver i en fersk artikkel at ingen har fått mandat til å selge eller gjøre en transaksjon knyttet til Aker Solutions, og påpeker at Oslo Børs skal orienteres dersom et børsnotert selskap skal være i konkrete forhandlinger om en potensiell transaksjon, noe som ikke har skjedd.At Aker har snakket med Haliburton og andre i bransjen er riktig, skriver DN som har vært i kontakt med sentralt hold.Men at det er snakk om forhandlinger om et salg av Aker Solutions som er like om hjørnet omtales som «sludder og vås».-Aker er et industrielt investeringsselskap og utøver aktivt eierskap i åtte børsnoterte selskaper. Aker Solutions er ett av flere attraktive selskaper i vår portefølje. Vi snakker jevnlig med selskaper og investeringsbanker om idéer og investeringsmuligheter. Hvem vi har snakket med eller hvem vi eventuelt snakker gir vi ingen løypemelding på. I Aker har vi intet nytt å melde, sier Akers kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til TDN Finans. 

aker solutions
kjell inge røkke
halliburton
oljeservice
oppkjøpsrykter
Nyheter
Børs