Andreassen: Da kutter Norges Bank renten

Norges Bank begynner å vende seg til tanken om en ny æra uten syklisk oppsving av betydning, mener Jan L. Andreassen.

- Norges Bank begynner å vende seg til tanken om en ny æra uten syklisk oppsving av betydning. Dagens lavrenteregime strekkes klokelig nok ut i tid, sier Jan L. Andreassen, sjeføkonom i Eika Gruppen, til Hegnar.no.Torsdag besluttet Norges Bank å holde styringsrenten uendret på 0,50 prosent. - Norge er et aldrende samfunn med en økende gjeldsgrad hos husholdningene. Det er ikke opplagt at Norges Bank kan holde renten på dagens relativt høye nivå, når du sammenligner med våre naboland, sier Andreassen.Sjeføkonomen tror rentekutt kommer etter hvert som boligmarkedet snur.- Oslo markedet antas å snu ned i løpet av året, da det gir negativ kontantstrøm å kjøpe på dagens priser til utleieformål, sier Andreassen til Hegnar.no.