Oppkjøpsfondet FSN Capital kjøper sportsmerkekonsernet Active Brands for en milliard kroner. Det omfatter kjente merkevarer som Kari Traa, Dæhlie, Johaug, Bula, Åsnes, Sweet Protection og Vossatassar, skriver DN.Investor Kjetil Holta er største eier i Active Brands, og sitter ifølge avisen på en eierpost på 68,2 prosent av selskapet.Jan Øyvind Lauritzen med familie og Hans Eide Engelsen eier henholdsvis 8,6 og 6,5 prosent, mens Bjørn Dæhlie og Kari Traa sitter på 3,0 og 2,8 prosent av selskapet.Prisen FSN betaler, er hemmelig, men med rundt 120 millioner kroner i driftsresultat før avskrivninger og en prising på rundt ti ganger ebitda ligger selskapets verdi etter det DN erfarer på en milliard kroner. DN skriver at oppkjøpsfondet har ikke andre sportsmerker i porteføljen i dag, men eier blant annet kosmetikkjeden Vita, det danske treningssenteret Fitness World og flere nettbutikker i andre bransjer.