Da vil du lykkes i jobbjakten

Her er ti enkle grep som må til for å komme tilbake igjen til arbeidslivet, etter en nedbemanningsprosess.

- Hold deg fysisk og mentalt aktiv, tren både kropp og sinn. Det å møte en søker til en ledig stilling som er mentalt uthvilt og på hugget er alltid positivt, sier Heidi Lill Mollestad Oppegaard, advokat og daglig leder i Curonova Norge til Hegnar.no.Det svenske bemanningsselskapet Curonova etablerte seg nylig i Norge, og tar med seg suksessoppskriften for å få nedbemannede medarbeidere videre i nye jobber etter omstillingsprosesser på arbeidsplassen.- Hold motivasjonen oppe, den svinger. Hvis du føler for å gi opp, ikke gjør det. Det er en dårlig ide. Du lykkes når du er villig til å stå på og gjøre de nødvendige justeringer underveis, råder Mollestad Oppegaard.Hun har listet opp ti enkle grep som må til for å komme tilbake igjen til arbeidslivet, etter en nedbemanningsprosess:

  1. Vær deg selv, det er det du kan best
  2. Pass på å vedlikeholde nettverket ditt, og bruk det
  3. Kartlegg arbeidsmarkedet og ulike kanaler, de fleste jobber er ikke utlyst.
  4. Få på plass en CV og en Linked-In profil som du er fornøyd med, og som du opplever løfter deg videre. Tilpass hver enkelt søknad. Pass på at Linked- In-profilen din inneholder nok buzz-words til å komme opp på søk som drømmejobben din antakelig har av oppgaver i sin beskrivelse
  5. Søk de jobbene du har størst sjanse til å få ut ifra din utdanning og kompetanse. Hva er dine historier som understøtter kompetanse, personlighet og bidrag hos tidligere arbeidsgivere eller andre - eksempelvis frivillig arbeid, verv etc.
  6. Sosiale medier: Google deg selv, det kommer din fremtidige arbeidsgiver til å gjøre
  7. Les deg opp på ønsket arbeidsgiver, «Bank på dører» og lever CV personlig. Det har ikke gått ut på dato!
  8. Ha et godt grep om din egen kompetanse. Vis engasjement i det du gjør. Ikke si; jeg tar hvilken som helst jobb
  9. Tenk gjennom hva du mener er dine styrker og utfordringer – be om hjelp og finn løsning på utfordringene så de ikke stopper deg. Bruk venner og nettverk til å øve deg på svar til typiske spørsmål i intervjusituasjonen. Hvem er du, hva er du god på, hva vil du måtte trenge bistand på, hva blir du trigget av osv.?
  10. Ha kontroll på referansene dine, det er viktig at de forteller ulike historier om dine unike egenskaper. Vær representativ, brenn ingen broer bak deg!


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker