- Det tredje høyeste nivået i historien

Det er full fyr i internasjonale primærmarkeder, skriver kredittstrateg i DNB Markets, Magnus Vie Sundal i en oppdatering tirsdag.

Selv om rentepåslagene på internasjonale høyrenteobligasjoner har steget noe den siste tiden, og at markedet kanskje har mistet noe av momentet, er det likevel fullt kjør når det kommer til utstedelser av nye høyrenteobligasjoner, ifølge Sundal.- Hoveddriveren for de økte rentepåslagene er en enorm tilbudside etter fjerdekvartalsrapporteringen, skriver han i oppdateringen, og viser til at det ble solgt hele 23 nye transjer med høyrenteobligasjoner i det amerikanske markedet i forrige uke.Det er ifølge Sundal like mye som i årets 10 første uker til sammen, det høyeste ukentlige nivået siden finanskrisen, og det tredje høyeste ukentlige nivået i historien.Sundal forklarer utviklingen med historisk lave kredittpåslag, kombinert med en oppdemmet etterspørsel etter rapporteringssesongen.- I tillegg påvirkes markedene av de fallende oljeprisene, og sannsynligvis litt av morgendagens ventede Fed-heving, skriver Sundal i en epost til Hegnar.no. Les også: Full fest i høyrentemarkedet


Les også