- Det vil presse oljeprisen opp

Kuttene i OPEC vil trolig fortsette etter møtet i mai, om enn ikke i sin nåværende form, ifølge Barclays. Både Barclays og Goldman Sachs spår oljeprisen opp.

I en rapport basert på en felttur til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater skriver Barclays at de tror hensynet til stabilitet vil trumfe ønsket om markedsandeler ved neste OPEC-møte. Det siste landene i regionen trenger er en forlenget periode med høy volatilitet, går det ifølge TDN Finans frem.Hvis en avtale opprettholdes, anslår banken at Saudi-Arabia ikke vil produsere med enn 10,7 millioner fat per dag.Samtidig kan landene «vise overholdelse» av avtalen ved å bruke en større andel råolje i egen kraftsektor. Det er også ventet at landene vil øke eksporten av ikke-råoljeprodukter i første halvår 2017, siden disse ikke er omfattet av avtalen, skriver Barclays.Vil presse prisen oppHeller ikke Goldman Sachs har mistet troen på olje etter prisfallet forrige uke, og mener lavere tilbud vil presse opp prisene utover året. I en rapport publisert søndag skriver Goldman-analytikerne ifølge Bloomberg News at de tror på en WTI-pris på 57,50 dollar fatet i 2. kvartal, mot dagens 48 dollar.Goldman Sachs mener forrige ukes fall i oljeprisen dels skyldes frykt for en oppbremsing i Kina, som banken mener er ubegrunnet, ettersom etterspørselen i landet fortsetter å stige.«Markedet må ha tålmodighet til å vente på at de fundamentale faktorene materialiserer seg», skriver Goldman Sachs-analytikerne, ifølge Bloomberg News.Frigjør olje til eksportPå lengre sikt venter Barclays ifølge nyhetsbyrået at den skarpeste innstrammingen i etterspørsel etter olje vil komme fra Midtøsten i tidsrommet 2020 til 2030.Lave og volatile oljepriser vil fremskynde diversifisering vekk fra olje i Gulflandene. Samtidig vil landene fokusere på å diversifisere sin egen kraftproduksjon, noe som vil frigjøre olje til eksport, heter det fra Barclays.


Les også