Vindmølle. (AP Photo/Lars Skaaning, Polfoto).

DNB Markets anbefaler kjøp av Vestas

DNB Markets spår medvind for det danske vindkraftselskapet Vestas Wind Systems.

DNB Markets har denne uken tatt opp dekning på det danske vindkraftselskapet Vestas Wind Systems.Med en markedsandel på 17 prosent er selskapet verdensledende innen sin sektor.«For 2017 venter vi at omsetningen vil komme opp i 10,5 milliarder danske kroner, hvorav 14 prosent vil være serviceinntekter fra allerede installerte vindparker. Skalerbarhet og kostnadsfordeler som ligger i at Vestas er den globale aktøren med flest installerte anlegg, et bredere produktspekter enn konkurrentene og det faktum at selskapet har det største budsjettet for FoU gjør at vi venter at markedsandelen vil stige videre til 20 prosent innen 2020. Serviceinntektene vil i tillegg vokse med den installerte basen og her er marginene noe høyere enn for produktsalget», skriver DNB Markets i onsdagens morgenrapport.Det slås fast at klimaavtalen fra Paris og økende vilje fra verdens myndigheter til å satse på miljøvennlig energi vil være en markedsdriver fremover, selv om risiko for politiske endringer som påvirker dagens rammebetingelser negativt også er blant de største usikkerhetsfaktorene for selskapet.Meglerhuset innleder dekning med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 630 danske kroner pr aksje. Kursen stengte i går på 536 danske kroner pr aksje.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også