Forvaltere har mest tro på denne bankaksjen

- Hvis de blir kvitt noen sure supplylån, så kan den aksjen ha 20 prosent å gå på.

Hans Thrane Nielsen, sjef for norske aksjer i Storebrand Kapitalforvaltning - Foto: Finansavisen
Børs

Ordene tilhører Hans Thrane Nielsen, senior porteføljeforvalter i Storebrand Asset Management, og banken han snakker om er Sparebank 1 SR-Bank.Han var én av to forvaltere som entret scenen under Nordnet Live i konserthuset onsdag, og trakk frem SR-Bank som den kanskje mest attraktive bank-aksjen i Norge for øyeblikket. Den andre var Robert Lie Olsen, porteføljeforvalter i Holberg Fondene.Thrane Nielsen påpekte under en seanse med Tom Hauglund og Peter Hermanrud at finanssektoren vil gjøre det bra i 2017 som følge av at lange renter stiger - som de kommer til å gjøre i 2017.Han understreket imidlertid at bankene gikk veldig bra i andre halvår i fjor, og SR-Bank var uten tvil én av dem.  Fornuftig aksje17. august 2016 var aksjen nede i 37 kroner, og siden det har det stort sett bare gått én vei - opp. Avkastningen siden den datoen er på formidable 78 prosent, uten at det skremmer forvalterne.- Den største oppsiden er nok forbi, men det er likevel fortsatt en fornuftig aksje å ha, mener Olsen.- Det er derfor vi fortsatt har den, sier han om aksjen som pr 28.februar var den nest største posisjonen til fondet Holberg Norge.  Den siste måneden har aksjen hatt det noe tyngre med en nedgang på 6,4 prosent. 

hans thrane nielsen
robert lie olsen
storebrand
holberg norge
sr-bank
bankaksjer
Nyheter
Børs