Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

Forventer økt flørting med obligasjonsmarkedet

Kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank spår vesentlig høyere aktivitet i obligasjonsmarkedet denne våren.

- Det er «risk on» i kredittmarkedene over hele kloden. Hvis vi holder oss til USA og Europa så er det «risk on» i alle avskygninger av kredittmarkedene, sier Pål Ringholm til TDN Finans.Ringhom tror det vil bli lettere for norske selskaper som har slitt i nedturen å finne pragmatiske løsninger fremover.Som en konsekvens av det forventer han høyere aktivitet i obligasjonsmarkedet denne våren, sammenlignet med samme periode i fjor.- Generelt er det lettere å skyve på gjeldsbetalingene hvis markedene ser bedre ut og det er en opplevd større sannsynlighet for at du får pengene tilbake. Det er lettere å få til pragmatiske løsninger når det øvrige finansklimaet er bra, sier Ringholm ifølge TDN Finans.Tradisjonelt er det selskaper innen rigg, oljeservice og shipping som er de mest hyppige i obligasjonsmarkedet sier Ringholm. Han mener også at både første- og andrehåndmarkedet fungerer tilfredsstillende.- Først må du overbevise noen, så kommer flere og flere, og til slutt fungerer førstehåndsmarkedet også. Den prosessen tar tid, men nå er vi der, sier Ringholm.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også