Hytteeiere kan få strømsjokk

Også hytta skal ha ny strømmåler. Den registrerer forbruket helt presist og resultatet kan bli skyhøye regninger for korttidsbruk.

Det spiller ingen rolle om du stort sett bruker hytten om sommeren og kun et fåtall av ganger vinterstid. Med effektledd vil en bli «straffet» for å bruke mye strøm i en kort periode, skriver Dinside.noI verste fall kan det koste deg 500 kroner å skru på varmen, koke en kopp kaffe og lade mobilen.- Det er reint landeveisrøveri, så hytteeier Håkon Beckman til Nettavisen i oktober i 2015, da Fredrikstad Energinett hadde rullet ut nye strømmålere til hytteeiere på Hvaler.Beckman kom ifølge nettstedet på hytten ved 12-tiden på lørdag og dro hjem ved 15-tiden søndag. Totale strømutgifter for svippturen var 564,03 kroner.Informasjonsansvarlig Terje Gabrielsen i Norgesnett skriver i en e-post til Dinside at selskapet nå har tilpasset seg NVE-vedtaket og gjort mindre endringer i utformingen av effekttariffene.På telefon forteller han at selskapet har bestrebet seg på å komme hytteeierne i møte.- Vi har forståelse for at det kan oppfattes som urimelig å måtte betale for høyt strømforbruk i en kort periode. Og urimelige vil vi jo ikke være.