- Kun et tidsspørsmål før høyere lønnsvekst

Analytiker i Nordea Markets kommenterer i forkant av dagens viktigste hendelse.

Det er ifølge Nordea Markets ventet at den steker sysselsettingsveksten i USA fortsetter når vi i dag får non-farm payrolls.«Etter en svært sterk ADP-rapport på onsdag, har vi økt våre anslag til at antall sysselsatte øker med 200 tusen i februar etter 227 tusen i januar. Det innebærer en videre tilstramming i arbeidsmarkedet, ettersom en sysselsettingsvekst på +/- 100-tusen er tilstrekkelig for at arbeidsledigheten faller. Det er dermed bare et tidsspørsmål før vi bør se ytterligere presstendenser i det amerikanske arbeidsmarkedet og høyere lønnsvekst», skriver analytiker Joachim Bernhardsen i morgenrapporten.Han peker imidlertid på at lønnsveksten skuffet forrige måned og falt tilbake til 2,5 prosent å/å.«Vi venter en oppgang til 2,6% i februar, og den videre utviklingen vil bli avgjørende for videre takt på de videre renteøkningene fra Fed», fortsetter Bernhardsen.