Ivan Kverme

Marine Harvest forventer flat utvikling i Chile

Sjømatprodusentene støtter Pareto Securities' anslag om flat utvikling i smoltutsettet i Chile.

- Vi guider ikke på utsett av smolt, men jeg synes Paretos estimater ser «fair» ut, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest, ifølge TDN Finans.Et debattpanel på North Atlantic Seafood Forum mener også at Pareto Securities' anslag om flat utvikling i smoltutsettet i Chile i 2017 og 2018 ser fornuftig ut.Styreleder Yngve Myhre i Nova Austral mener det er naturlig at Chile kommer tilbake til nivåer de hadde før algeoppblomstringen, noe som vil føre til et slaktevolum på 550.000 tonn i 2018 og 570.000 tonn i 2019.Analytiker Marius Gaard i Swedbank anslår overfor TDN Finans at man må øke smoltutsettet noe for å nå et slaktevolum på mellom 550.000 og 570.000 tonn.Konsernsjef Jose Ramon Gutierrez i Multiexport Foods sier til nyhetsbyrået at de ikke gir guiding på utsett av smolt, men at de venter vekst i slaktevolum på fire prosent i 2017, og at det er for tidlig å uttale seg om 2018


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også