Nedbemanning og økt utbytte i DNB og Telenor

Mens flere hundre stillinger i delvis statseide DNB og Telenor slankes bort, øker utbyttet til selskapenes aksjonærer.

Mens DNB har vedtatt å kutte 600 stillinger og legge ned 59 kontorer, har Telenor-styret vedtatt endringer som innebærer at opp mot 170 ansatte må finne seg ny jobb. Nå står imidlertid nye kutt for tur – 170 årsverk i Telenor og et ukjent antall ansatte i DNBs bedriftsmarked, skriver Klassekampen.Samtidig har utbetaling av utbytte til aksjonærene i de to delvis statseide selskapene økt de siste årene. I fjor var utbyttet til aksjonærene i Telenor 42 prosent høyere enn i 2012, mens utbyttet i DNB var 125 prosent høyere.I år ligger det an til nye rekorder når utbytte for 2016 skal utbetales. Telenor foreslår et utbytte på 7,8 prosent per aksje, mens DNB-styret har foreslått et utbytte på 5,7 prosent per aksje. Samlet ligger dermed utbyttene an til bli på 11,7 milliarder kroner i Telenor og 9,9 milliarder i DNB.Kommunikasjonssjef Trond Viken i Næringsdepartementet sier de som eier og representert i styrene gir signaler om deres forventninger til utbytte før årsresultatet blir behandlet, men understreker at forventningene ikke blir offentliggjort. Dette er for at selskaper der staten er eier skal kunne drive under samme rammevilkår som selskaper de konkurrerer med.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker