Odfjell styrker flåten

Bow Summer. Foto: Odfjell

Kjemikalietank-rederiet Odfjell SE har inngått langsiktige leieavtaler for to nye kjemikalietankere, opplyser selskapet mandag.

De to langsiktige bareboat leieavtalene er for to skip på 36.000 dødvekttonn med 28 tanker i rustfritt stål, og som skal bygges i Japan med levering i henholdsvis 4.kvartal 2019 og 2.kvartal 2020.Varigheten på avtalene er på minimum ti år, opplyses det.- Disse leieavtalene er ytterligere tiltak for å fornye vår flåte av store, sofistikerte kjemikalietankskip. Vi mener dette er et gunstig tidspunkt for å inngå langsiktige leieavtaler, og et kapitaleffektivt bidrag til å fornye og styrke vår flåte, sier Kristian Mørch, administrerende direktør i Odfjell SE i meldingen.Selskapet utøver også en kjøpsopsjon for kjemikalietankeren Bow Architect som ble bygget i 2005, og er på 30.000 dødvekttonn. Kjøpesummen for dette skipet er om lag 16,7 millioner dollar, og Odfjell har hatt en langsiktig leieavtale for dette skipet siden det ble levert fra verftet. "De nye leieavtalene og kjøpet av Bow Architect er i tråd med Odfjells strategi som ble lansert i februar, der selskapet kunngjorde sine mål for flåtefornyelse og -vekst", heter det i meldingen fra selskapet.