Oslo Børs åpner ned

De fleste store selskapene ser rødt (oppdatert og utvidet).

Oslo Børs åpner i rødt fredag morgen.Etter ti minutters handel står hovedindeksen i 695,17, ned 0,62 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 227 millioner kroner.Europris på handelstoppenHovedeieren i Europris, Nordic Capital kunngjorde fredag morgen at de har kvittet seg med aksjeposten på 54,6 millioner i selskapet for nærmere to milliarder kroner. Dette gir også utslag på Oslo Børs, hvor aksjen ikke overraskende topper salget med en omsetning på 1,9 milliarder kroner. Aksjen faller ikke uventet siden aksjeposten fredag ble solgt til under sluttkurs (35 kroner) i går, og er ned 1,60 prosent til 37 kroner.Oljeprisen Fredag morgen omsettes Brent-oljen for 55,15 dollar fatet, opp 0,13 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,11 prosent til 52,67 dollar fatet.Ifølge Reuters stiger oljemarkedet som følge av at dollaren igjen svekker seg etter at dollaren tidligere denne uken så sitt høyeste punkt på syv uker.- Oljeprisene er fanget i en boks, hovedsakelig fordi Opecs avtale om produksjonskutt sikrer undersiden, mens den raske veksten i skiferoljeproduksjonen stanser oversiden. Markedet er bekymret for en raskere vekst enn ventet i produksjonen i USA, sier Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, til Bloomberg News.Ocean på vei oppOcen Yield stiger 4,50 prosent til 63,50 kroner som følge av at Røkkes gullgutter kjøper seg opp i selskapet.Erøy AS, et selskap kontrollert av Aker-sjef Øyvind Eriksen, kjøpte i går 200.000 aksjer i Ocean Yield til kurs 61,3534 kroner, går det frem av en børsmelding.Laffen Holding AS, et selskap kontrollert av daglig leder Olav Revhaug i TRG AS, kjøpt 100.000 aksjer i Ocean Yield til den samme kursenSolen går ned for SolarEAM Solar faller 5,30 prosent til 37,80. Bevegelsen skyldes i hovedsak at EAM Solar ASA skriver i en børsmelding at en domstol i Luxembourg har dømt at standstill-avtalen med Aveleos skal settes på hold inntil en voldgiftsak i Milano er avsluttet. Saken gjelder salg av 31 solarparker fra Enovos Luxembourg og Avelar Energy til EAM Solar gjennom deres felles eide selskap Aveleos. De store taperAv tungvekterne på Oslo Børs er det tilnærmet rødt over hele linja. Statoil åpner ned 0,97 prosent og handles til 148,5 kroner, mens Norsk Hydro og Subsea 7 faller med henholdsvis 1,20 og 2,0 prosent, ned til 48,90 og 122,50. Marine Harvest følger samme trenden og er ned 0,89 prosent til 144,5, mens DNB og Telenor faller 0,29 og 1,30 prosent til 138,80 og 136,70.Etter børsåpningen er det Sevan Drilling som er den soleklare vinneren og stiger med 26,34 prosent. EAM Solar er aksjen som har det største kursfallet med sine 5,30 prosent.


Les også