Peter Warren: Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten

Eivind Yggeseth
Børs

De siste dagene har vi sett et markert fall i oljeprisen, noe som skyldes stadig voksende oljelagre.Peter Warren stusser litt over de mange optimistene som snakker om oljepriser på nærmere 100 dollar om få år.- Verken oljeprisfallet eller lagernivåene har lagt en særlig demper på de optimistiske prognosene. 93 dollar fatet er den nye prognosen for hvor prisen skal ligge i 2020, ned fra 100 dollar, skriver Warren på sin blogg.Hvis dette er sant, bør man løpe og kjøpe, slår Warren fast. Man kan nemlig kjøpe olje i dag for levering i slutten av 2020 for under 53 dollar per fat. Han minner om at det er 76 prosent fortjeneste på mindre enn tre år.- Jeg føler ikke at jeg stikker nakken for langt ut når jeg hevder at denne avkastningen i så fall vil være en god del bedre enn om man sitter med aksjer. Penger på gaten?, avslutter WarrenI skrivende stund omsettes et fat Nordsjøolje for 52,74 dollar, opp 1,05 prosent.

olje
peter warren
Nyheter
Børs