Så mye tjente statens børs-sjefer i fjor

Så mye håvet toppsjefene i Norsk Hydro, Statoil, SAS og DNB inn i 2016.

Norsk Hydros toppsjef Svein Richard Brandtzæg fikk totalt 13,5 millioner kroner i lønn og pensjon i 2016. Det kan gjøre ham til statens best betalte norske børs-sjef for andre år på rad, skriver Dagens Næringsliv.Noe av det som forklarer topplasseringen er ifølge avisen at Brandtzæg kan gå av når han om få år fyller 62 år, med en pensjon på 60 prosent av pensjonsgivende inntekt. I 2016 var kostnadene knyttet til pensjonsordningen hans 2,6 millioner kroner. I 2015 var summen hele 7,8 millioner kroner. Statoil-sjef Eldar Sætre, som leder det klart største selskapet på børsen, reduserte lønnen med nesten 2,8 millioner kroner i fjor. Hans samlede kompensasjon endte på 11,4 millioner kroner.Dyrest i drift blant børsselskapene hvor staten har eierinteresser, var i fjor Rickard Gustafson i SAS. Svensken fikk totalt 14,5 millioner kroner, inklusive 3,9 millioner kroner i pensjonskostnad. DNB-sjef Rune Bjerke fikk 13,1 millioner kroner i fjor, mens Telenor ennå ikke har offentliggjort sin årsrapport for 2016.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også