- Seismikkmarkedet har bunnet ut

Foto: Polarcus

Polarcus ser flere positive indikatorer for seismikkmarkedet.

Seismikkselskapet er et av selskapene som presenterer seg på en olje- og oljeservicekonferanse i regi av ABG Sundal Collier i London torsdag.Selskapet skriver at markedet fortsetter å være utfordrende, men at de ser flere positive ledende indikatorer.- Seismikkmarkedet har bunnet utSelskapet skriver at seismikkmarkedet har bunnet ut, og viser til at stabiliteten i oljeprisen gjør at kundene kan planlegge, at kontraktsratene har stabilisert seg, og at flere prosjekter blir sanksjonert.Selv om leteaktiviteten til oljeselskapene fortsetter å være forsiktig, påpeker selskapet at antallet anbud har økt.DisiplinerteNår det gjelder investeringene for inneværende år vil selskapet fortsette å være disiplinerte, med fokus på å bevare kontantposisjonen, opplyses det.For 2017 estimerer selskapet kapitalinvesteringer på 15 millioner dollar, inkludert to fem-års klassinger. Det er rett under 2016-investeringene som endte på 16,2 millioner dollar, inkludert en streamer-pakke på 11,5 millioner dollar. Multi-Klient-investeringene estimeres til 20 millioner dollar i 2017 med et nivå på forhåndsfinansieringen på over 110 prosent.


Les også