Statoil vil nedbemanne kraftig

Oljegiganten kan komme til å redusere bemanningen med inntil 500 årsverk, melder Stavanger Aftenblad.

Det skal være besluttet å redusere bemanningen med 350 årsverk, men ifølge fagforeningene legges det opp til en reduksjon på ytterligere 212 årsverk. Nedbemanningen vil finne sted i løpet av de neste tre årene. Pressekontakt Morten Eek i Statoil bekrefter opplysningene om nedbemanningen på 350 årsverk. Statoil håper å kunne gjennomføre nedbemanningen gjennom naturlig avgang, opplyses det. Også Shell Norge varsler jobbkutt.Onsdag kommer det frem at Shell vil kutte 231 jobber.Av de som mister jobben skal 75 være fast ansatte, mens 156 stykker er innleide.Det kom frem på et allmøte i Shell Norge sitt hovedkontor på Tananger onsdag. – Vi har hatt veldig store prosjekter gående både på Draugen i Norskehavet og på gassbehandlingsanlegget Nyhamna på Aukra. Disse prosjektene medføre ekstraordinært stor aktivitet og behov for mange folk, og når disse prosjektene – som planlagt – går mot slutten, må vi også tilpasse organisasjonen, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Jan Soppeland til NRK. Ifølge statskanalen er det flest ingeniører som må gå, og det er Nyhamna-anlegget som blir hardest rammet.