Tankskip i fart Scanpix

Tanksjef: 2017 vil by på en rekke utfordringer

Sjefen for den belgiske tankgiganten Euronav ser flere utfordringer for tanksektoren i 2017.

Tankrederiet la torsdag frem tall for 4.kvartal 2016. Fasiten ble at inntektene falt til 146,28 millioner dollar i kvartalet, ned fra 225,64 millioner dollar i tilsvarende periode året før.Resultatet endte på 50,29 millioner dollar, etter mer enn en halvering fra samme kvartal året før da resultatet endte på 104,86 millioner dollar.For året som helhet endte resultatet på 204 millioner dollar, ned fra 350 millioner dollar i 2015.Selskapet foreslår et utbytte på 0,77 dollar pr aksje. Når det gjelder 2017, er ikke CEO i rederiet, Paddy Rodgers veldig optimistisk.- 2017 vil, etter vårt syn, by på en rekke utfordringer; OPEC sine produksjonskutt, en tettpakket leveringsplan fra ordreboken og anemisk eiertillit, som sammen sannsynligvis vil bety vanskelige markedsforhold de neste kvartalene, sa han i en pressemelding.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også