Taperen stupte 14 prosent - vinneren hoppet 48 prosent

Det svinger i aksjemarkedet.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 1,09 prosent før den sluttet på 691,95 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,0 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har Oslo Børs falt 0,19 prosent mens hovedindeksen er opp 1,18 prosent hittil i år.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 55,43 dollar, opp 0,64 prosent.- Oljeprisene er fanget i en boks, hovedsakelig fordi Opecs avtale om produksjonskutt sikrer undersiden, mens den raske veksten i skiferoljeproduksjonen stanser oversiden. Markedet er bekymret for en raskere vekst enn ventet i produksjonen i USA, sier Hong Sung Ki, råvareanalytiker i Samsung Futures i Seoul, til Bloomberg News.Statoil falt 1,00 prosent til 148,30 kroner.Sevan DrillingSevan Drilling ble fredagens børsvinner etter at aksjen hoppet hele 47,85 prosent til 5,50 kroner, uten at det kom noen nyheter.Tirsdag kunne vi lese at Sevan Drilling fikk et resultat etter skatt på minus 12,1 millioner dollar i 4. kvartal 2016, mot minus 194,1 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 63,4 millioner dollar, sammenlignet med 85,9 millioner dollar i 4. kvartal 2015.EuroprisNC Europris Holding, som kontrolleres av Nordic Capital, opplyser i en melding fredag at de nå har solgt sine 54,6 millioner aksjer i Europris. Aksjene ble solgt for 35 kroner stykket, som gjør at selskapet kunne cashe inn cirka 1,91 milliarder kroner på handelen. Dette betyr at Nordic Capital har kvittet seg med hele sin aksjepost i Europris, som tilsvarer 32,7 prosent av den totale aksjekapitalen. Det opplyses at Nordic Capital fortsatt vil sitte i styret til selskapet. Tom Vidar Rygh er styreleder i Europris og senior advisor i Nordic Capital.Aksjen falt 0,80 prosent til 37,30 kroner.Ocean YieldOcean Yield klatret 3,29 prosent til 62,75 kroner som følge av at Røkkes gullgutter kjøper seg opp i selskapet.Erøy AS, et selskap kontrollert av Aker-sjef Øyvind Eriksen, kjøpte på torsdag 200.000 aksjer i Ocean Yield til en kurs på 61,3534 kroner stykket, tilsvarende 12,27 millioner kroner.Laffen Holding AS, et selskap kontrollert av daglig leder Olav Revhaug i TRG AS, kjøpte 100.000 aksjer i Ocean Yield til den samme kursen, tilsvarende 6,135 millioner kroner.EAM SolarEAM Solar opplevde et kursfall på 13,53 prosent til 34,50 kroner. Nedturen skyldes i hovedsak at EAM Solar skriver i en børsmelding at en domstol i Luxembourg har dømt at standstill-avtalen med Aveleos skal settes på hold inntil en voldgiftssak i Milano er avsluttet. Saken gjelder salg av 31 solarparker fra Enovos Luxembourg og Avelar Energy til EAM Solar gjennom deres felles eide selskap Aveleos. Farstad ShippingFarstad Shipping avholdt fredag ekstraordinær generalforsamling. Her ble restruktureringsplanen godkjent av generalforsamlingen med nødvendig stemmeflertall.Fredag endte aksjen på 1,65 kroner etter et kursfall på 11,29 prosent.


Les også