Toppkundene tror på videre oppgang

Medieselskapene har, sammen med resten av markedet, steget kraftig så langt i år. De beste kundene til CMC Markets er posisjonert for videre oppgang.

Selv om Donald Trump har omtalt flere aktører i mediabransjen som sine fiender, har svertingen ikke hatt noe å si for medieselskapenes børsutvikling.Den har vært formidabel, ifølge Henrik Sommerfelt i CMC Markets.Ifølge en gjennomgang CMC Markets har gjort, har 44 av de 50 største medieselskapene på amerikanske børser hatt en meget pen kursoppgang til nå i 2017. Sommerfelt nevner The New York Times som er opp 10,5 prosent siden nyttår, og News Corp - som blant annet eier Wall Street Journal, New York Post og Dow Jones - er opp 11,2 prosent. New York Times var fredag verdsatt til hele 2,4 milliarder dollar, mens News Corp var verdsatt til 7,4 milliarder dollar, ifølge CMC Markets.To andre medieselskaper som har gjort det bra er Tribune Media, et selskap med tv-stasjoner over hele USA, som er opp 28 prosent siden nyttår, og Viacom, som blant annet eier MTV, som har steget 26 prosent i samme periode.God stemningDet har også vært god stemning generelt på amerikanske børser, påpeker Sommerfelt. NASDAQ har steget 9,6 prosent så langt i år, og S&P 500 stod fredag ettermiddag i 2 381 poeng, etter en oppgang på 6,5 prosent så langt i 2017. Hele 29 selskaper på listen over de 50 største medieselskapene på amerikanske børser er opp over syv prosent så langt i år Tror på videre oppgangOnsdag ble den amerikanske renten hevet til 1,00 prosent som ventet. Kombinert med de sterke sysselsettingstallene som kom uken før, er troen på amerikansk økonomi og amerikanske aksjer styrket kraftig.Sommerfelt viser til et intervju som Bloomberg gjorde med Bank of Americas U.S Trust-sjef, Keith Banks, fredag der han sa at S&P 500 fort kan gå i 2 600 i år.«Vi er midt i en global og synkron oppgangsperiode. Det er lenge siden vi har sett at alle indikatorer peker i riktig retning samtidig, men det gjør de nå», sa han.Under den nåværende presidenten venter investorene venter, ifølge Banks, mindre reguleringer og økt offentlig forbruk på infrastruktur.Toppkundene er positiveBlant toppkundene til CMC Markets har majoriteten tro på amerikanske aksjer, reflektert i at 53 prosent av disse har kjøpsposisjoner på S&P 500.Tar man med alle kundene er optimismen mindre, og tilsvarende tall er 33 prosent.Ifølge Sommerfelt gjelder de samme trekkene for den tyske DAX-indeksen. Når det gjelder Oslo Børs er det imidlertid optimisme å spore både blant toppene og massene.52 prosent av alle kundene til meglerhuset har kjøpsposisjoner mot den norske indeksen, mens det gjelder hele 64 prosent av toppkundene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker