Eivind Yggeseth

Varsler full stopp i boligprisgaloppen

Bankene strammer til og gir oftere avslag på lånesøknader.

«Siv-effekten» er i ferd med å gjøre seg gjeldende i boligmarkedet, er konklusjonen fra Danske Bank.- Vi sier nei til flere lånesøknader, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter til dn.no.Og Mellingsæter er ikke alene. Det samme refrenget kommer fra en lang rekke banker avisen har vært i kontakt med.Årsaken er de nye og strengere reglene for boliglån som finansminister Siv Jensen innførte ved nyttår, oppgir de.- Vi sier mer nei, bekrefter John Sætre som er leder for privatmarkedet i Nordea Norge til dn.no.Også landets største bank DNB sier mer nei enn før.- Særlig i Oslo er det flere som ikke får ja på forespørsel om lån fordi utlånene vil overstige fem ganger inntekten, sier informasjonsdirektør Even Westerveld til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også