Verdens nest rikeste person

Amazon-gründer Jeff Bezos fortsetter å klatre på listen over verdens rikeste personer.

Ifølge Bloombergs milliardærrangering har Amazon-gründer Jeff Bezos nå passert både Warren Buffet og Amancio Ortega, og er dermed verdens nest rikeste person, etter Microsoft-gründer Bill Gates.Bezos kunne legge til 12,75 milliarder kroner til sin formue onsdag da Amazon-aksjen løftet seg 2,14 prosent, eller 18,32 dollar dagen etter selskapets annonsering av mulig kjøp av det Dubai-baserte e-handelsselskapet souq.com.Etter onsdagens løft, har Bezos nå ifølge Bloomberg en formue på 642,6 milliarder kroner, 5,96 milliarder kroner mer enn Buffet, mannen bak Berkshire Hathaway Inc. og 11,05 milliarder kroner over Ortega, grunnleggeren av Inditex S. A. og Europas rikeste person.Siden nyttår har Amazone-aksjen steget 16,6 prosent, noe som innebærer at Bezos' formue har økt med cirka 86,7 milliarder kroner.


Les også