Analytiker om NTS-oppkjøp: - Ganske rimelig

Tore Tønseth ser på slaktevolumet.

NTS kunne onsdag morgen fortelle markedet om oppkjøpet av Midt-Norsk Havbruk (MNH).Transaksjonen priser egenkapitalen i MNH til ca 1.430 millioner kroner.- Ganske rimeligAnalytikere Intrafish har snakket med mener ifølge TDN Finans at prisen tilsynelatende ser rimelig ut i forhold til børsnoterte oppdrettere.- Det fremstår som ganske rimelig når en ser på normaliserte slaktevolumer, sier Sparebank 1 Markets-analytiker Tore Tønseth.I børsmeldingen blir forventet 2017-produksjon anslått til 15.000 tonn.Dette tilsvarer ifølge bransjenettstedet rundt 100 i EV/kilo (EV = enterprise value = egenkapital pluss rentebærende gjeld).- De fleste børsnoterte selskapene prises til en EV/kilo på 130-140 kroner, understreker Tønseth.- Liten spredningNordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård merker seg ifølge Intrafish også den relativt lave prisingen, men påpeker samtidig at MNH er et privat selskap med lite geografisk spredning.Han mener videre det ikke er noe nytt at samme selskap eier både brønnbåt og oppdrett (som for eksempel Bakkafrost gjør), men at det interessante med dagens oppkjøp heller er at brønnbåtselskapet har vært den aktive parten.NTS stiger 8,5 prosent til 32 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også