KjøpLogg inn

- Betydelig lettelsesrally

Nå kan markedet begynne å fokusere på bedringen i europeisk og global økonomi, mener sjeføkonom i Nordea Markets Kjetil Olsen.

Publisert 25. april 2017 kl. 08.33
Oppdatert 25. april 2017 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Eivind Yggeseth

Den første valgrunden i Frankrike førte til et betydelig lettelsesrally på børsene i går, fremhever sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets’ morgenrapport tirsdag.«CAC40 i Frankrike var opp over 4 %, særlig drevet av banksektoren. Europeiske aksjer bredt var opp over 2 %. Risikosentimentet smittet over på de amerikanske børsene som var opp over 1 %», skriver han.Videre peker Olsen på at oppgangen fortsatte i Asia i natt.«Den gode stemningen klarte imidlertid ikke å dra opp oljeprisen som holder seg rett under USD 52/fat», skriver han i rapporten.- Kanskje vel myeI dag er det ifølge sjeføkonomen lite på nøkkeltallsfronten som vil drive markedet.«Fra USA får vi tall på forbrukertillit der vi venter en liten nedgang fra forrige måned da mars tallene var de høyeste observert på 17 år. Spriket mellom forbrukertilliten og faktisk forbruk de siste månedene har økt mye, kanskje vel mye», skriver han i rapporten.Han peker videre på at det fortsatt går bra i amerikansk økonomi og arbeidsmarkedet fortsatt er i bedring, men euforien som kommer til uttrykk i tillitsindikatoren er trolig litt i overkant.«Så verken vi eller markedet blir overrasket om tillitsindikatoren kommer litt ned. Ellers publiserer ECB utlånsundersøkelsen i dag», avslutter Olsen.